انواع قهوه و روش تهیه آن


قهوه اسپرسو :

اسپرسو محبوب ترین و سالم ترین نوع قهوه در جهان است.

زیرا عصاره آن کاملا گرفته شده و مشکلی برای کبد انسان به وجود نمی اورد.

اسپرسو را میتوان به روش های مختلف تهیه کرد…

ساده ترن روش آن است که به یک کافه یا قهوه فروشی خوب رجوع کرده و یک اسپرسو عالی که از دستگاه های صنعتی گران قیمت و با کیفیت تهیه شده سفارش دهید و میل بفرمایید.

 

روش دیگر برای تهیه اسپرسو این است که یک دستگاه اسپرسو ساز خانگی برقی یا یک موکا پات یا موکا کرم تهیه کرده و در منزل قهوه اسپرسو خود را آماده کرده و نوش جان کنین…

 

اسپرو سینگل چیست:

یعنی یک اسپرسو تنها یا مجرد؟

قطعا نه

اسپرسو سینگل یعنی یک شات اسپرسو که اب کمی دارد.

 

اسپرسو دبل یا دوبل چیست؟

 

اسپرسو دبل دو برابر اسپرسو سینگل حجم دارد و کافئین آن به مراتب بیشتر است.

 

آمریکانو چیست؟

آمریکانو همان میزان قهوه ای که برای اسپرسو سینگل نیاز هست را با آب بیشتری تهیه میکنند تا از غلظت و کافیین قهوه کاسته  شود.

 

 

درجه آسیاب قهوه اسپرسو نه به ریزی و نرمی قهوه ترک است و نه به درشتی و سختی قهوه فرانسه …

که البته درجه آسیاب برای دستگاه های مختلف نیز متفاوت است.

درجه ریزی قهوه آسیاب شده برای دستگاه های مختلف به ترتیب زیر است.

ریزترین درجه برای دستگاه های صنعتی که نیاز به آسیاب های با دقت بالا و سرعت پایین است.

 

بعد موکاپات ها و موکا کرم ها و دستگاه های اسپرسو ساز خانگی  که برای این موارد میتوان از آسیاب های با سرعت بال و دقت پایینتر استفاده کرد

شما میتوانید روش تهیه اسپرسو با دستگاه برقی و موکاپات را در پیج اینستاگرام ما مشاهده بفرمایید. @ghahvehkaj

 

قهوه های دمی

قهوه دمی دو نوع است.

قهوه ترک و فرانسه.

قهوه ترک

قهوه ترک یک قهوه سنتی و بسیار اصیل است و روشی است یرای تهیه قهوه که مردم خاور میانه با آداب و رسومی خاص این نوشیدنی را تهیه میکردند.

برای تهیه قهوه ترک ما به وسیله ای به نام جاذوه نیاز داریم که به آن قهوه جوش هم میگویند

قهوه جوش شبیه شیر جوش است اما دهانه آن کوچکتر از کف آن است

جنس قهوه جوش باید مسی یا برنجی باشد

قهوه جوش اندازه های مختلف دارد (یک نفره. دو نفره و ..)

بهتر است که برای تهیه قهوه ترک از دانه های عربیکا استفاده شود یا درصد عربیکای این قهوه ها بیشتر باشد

 

آسیاب قهوه ترک باید بسیار ریز باشد ریز و پودری شکل و بسیار نرم

قهوه ترک با آسیاب های مخصوص صنعتی آسیاب میشود

 

روش تهیه قهوه ترک

برای هر نفر یک الی دو قاشق چای خوری پودر قهوه  در جاذوه میریزیم سپس برای هر نفر یک فنجان آب سرد در جاذوه میریزیم. در صورتی که مایل باشید قهوه شیرین باشد برای هر نفر یک قاشق چای خوری شکر اضافه میکنیم

مواد را هم زده و جاذوه را روی شعله ملایم اجاق میگذاریم

و اجازه میدهیم قهوه تا دهانه جاذوه بیاید و قبل از سر رفتن قهوه اجاق را خاموش میکنیم

 

در روش دیگر جاذوه را روی شعله ملایم قرار داده و اجازه میدهیم روی قهوه فوم تشکیل شود سپس جاذوه را از روی اجاق برداشته فوم ها را با قاشق جدا میکنیم و دور میریزیم و مجددا جاذوه را روی شعله قرار میدهیم و قبل از اینکه قل بخورد مقداری از قهوه را داخل فنجان میریزیم و دوباره ان را روی اجاق قرار میدهیم و باز قبل از اینکه قل بخورد از اجاق برداشته و مابقی قهوه را درون فنجان ها میریزیم و تمام

 

برای اینکه قهوه خوب غلیظ و خاصی داشته باشیم میتوانیم از کافی میت هم استفاده کنیم و همان اول کار به ازای هر قاشق قهوه یک قاشق کافی میت هم اضافه  کنیم …

 

قهوه فرانسه

قهوه فرانسه بسیار پر طرفدار است.

و چون به روش فرانسوی ها تهیه میشود به آن قهوه فرانسه میگویند.

قهوه فرانسه در دسته قهوه های دمی است.کافیئن خوبی دارد و بسیار رقیق است و جایگزین خوبیست برای چای.

قهوه فرانسه با فرنچ پرس تهیه میشود .

 

طرز تهیه تهیه قهوه فرانسه

 

مرحله اول

ابتدا آب را گرم میکنیم تا به دمای جوش برسد.سپس صبر میکنیم تا دمای آب به 93 درجه برسد.

 

مرحله دوم

دو قاشق قهوه فرانسه با آسیاب درشت را در فرنچ پرس ریخته و مقداری از آب را روی قهوه ریخته و هم میزنیم تا گاز قهوه بیرون بیاید

سپس بعد از سی ثانیه ما بقی آب را اضافه کرده و درب فرنچ پرس را میگذاریم و بعد از 4 دقیقه صافی فرنچ پرس را پایین آورده و میل میکنیم

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *